Snelheid en afstand: Welke hoverboard te kiezen?

Snelheid en afstand van een hoverboard: Hoe lang gaat de batterij mee? Wat is de snelheid van een hoverboard? Welke afstand kan men afleggen met een hoverboard?

[wa-wps]

De snelheid en afstand die uw hoverboard ondersteunt is een belangrijk criteria waarmee u rekening dient te houden bij de aanschaf van een hoverboard. Enkele modellen hebben een actieradius van meer dan 20 km, maar het merendeel van de gyropodes heeft een gemiddelde van 15 à 20 km. Wat betreft de snelheid, geen enkele hoverboard zal sneller zijn dan 20 km/u, en dat volstaat prima. Het is niet nodig een gevaar te zijn voor anderen en zeker niet voor uzelf. Een snelheid van 15 km/u  is meer dan voldoende voor op uw rode of blauwe hoverboard.
Uiteraard zijn dit slechts schattingen en kunnen deze cijfers verschillen per hoverboard gebruiker.

Extra functies: GPS op uw hoverboard, ingebouwde bluetooth, activeersleutel en afstandsbediening

Sommige hoverboards (die meer op segways lijken), uitgerust met een stuur, zijn voorzien van een ingebouwde GPS. Deze high end producten zijn bijna niet verkijgbaar. De klassieke hoverboard van 6,5 inch heeft vrijwel nooit een ingebouwde GPS, maar wordt geleverd met een bluetooth luidsprekerfunctie, waarmee u naar uw eigen muziek kunt luisteren. U krijgt bij dit model tevens een activeersleutel, die werkt volgens hetzelfde principe als die van een auto, en, als aanvulling op de smart balance, een afstandsbediening. U beslist zelf of u de afstandsbediening of uw lichaam wilt gebruiken om de hoverboard te besturen.

De hoverboard in het kort…

Een technologisch, trendy en veelbelovend product. Hoewel de hoge kwaliteit het kleine aantal gebreken meer dan goedmaakt, dient u desalniettemin rekening te houden met uw gewicht en dagelijkse reisbehoeften bij het kopen van een hoverboard. Alvorens u overgaat tot aankoop is het belangrijk dat u controleert of het product conform de Europese normen is, zoals de hoverboards in onze webshop. Ook de batterij en de oplader dienen aan nationale standaarden te voldoen, let daarom goed op het merk. Wij adviseren u dat, hoewel de hoverboard een nieuwe vorm van vermaak is, u goed op uzelf dient te letten wanneer u voor het eerst gebruik maakt van uw hoverboard.