Aankoopgids: welke hoverboard te kiezen?

Hoverboards, mini-segways, segways, elektronische scooter, elektronisch skateboard… Welke naam u ze ook geven wilt, ze zijn uitermate populair sinds eind 2015 en u kunt ze dan ook overal kopen. Verschillende modellen, verschillende groottes, bluetooth verbinding, ingebouwde GPS… Wij nemen het merendeel van functies van de huidige hoverboards met u door en bespreken tevens hoe u uw toekomstige voertuig kunt kiezen.

[wa-wps]

Welke hoverboard te kiezen?

Het board (de plank) bestaat uit twee delen met een wiel aan weerszijden dat verbonden wordt door een frame met centraal draaipunt, waardoor elke zijde van de plank onafhankelijk van de ander kan bewegen. De gebruiker hoeft dus slechts een lichte druk met zijn voeten uit te oefenen om zich te verplaatsen: een lichte druk voorwaarts om naar voren te gaan en een lichte druk achterwaarts om naar achteren te gaan. Dit principe geldt ook voor zijwaartse bewegingen…als de gebruiker meer naar links leunt dan naar rechts, vergrendelt hij de motor “Brushless” waardoor het linkerwiel sneller draait dan het rechter. Het klinkt wellicht raar zoals we het uitleggen, maar we hebben slechts enkele minuten nodig gehad om volledige controle te krijgen over het hoverboard – wat betreft positionering en beweging.

Gebruikt u de hoverboard voor het eerst, vergeet dan niet, zoals we ook in onze FAQ vermelden, dat u altijd een helm en beschermers te dragen. Breng uzelf niet onnodig in gevaar.

Het tweede soort hoverboard is de elektrische eenwieler, maar deze zullen we in een ander artikel bespreken.

Welke wielmaat te kiezen voor de hoverboard?

Net als bij veel andere vervoersmiddelen is het belangrijk om rekening te houden met de wielmaat. De klassieke hoverboard, die het meest gebruikelijk is, is voorzien van banden van 6,5/7 inch. Deze zorgen ervoor dat u zich moeiteloos kunt verplaatsen. Het spreekt voor zich dat u zich op ruwere en minder stabiele ondergrond, zoals kasseien, lastiger zult kunnen rijden. Houd daarom voor uw eigen veiligheid, en die van anderen, op “abnormale” ondergrond een lage snelheid en blijf goed in evenwicht.

Er bestaan ook producten met banden van 8 en 10 inch. Ondanks dat deze producten een betere stabiliteit bieden, zijn ze duidelijk minder compact. Hun snelheid is bovendien buitensporig hoog, waarmee ze te groot zijn voor de huidige markt. Echter hebben ze wel het voordeel dat ze geschikt zijn voor gebruik buiten de openbare weg, zoals op gras, waar uw stabiliteit niet in het geding komt.

Er zijn ook producten met banden van 4,5 inch en minder. Deze producten zijn specifiek bedoeld voor kinderen.

Klik hier om de rest van het artikel te lezen… Werking van de hoverboard